Penderyn Way

This domestic project comprises the internal reorganisation and new rear extension of a three -storey terraced house, which was formerly a unit within a large1970’s Local Authority housing development. The key design drivers are to rebalance the space allocation by creating an additional ensuite bedroom to the existing three bedrooms and enlarging the living accommodation […]

Apollo Studios

Apollo Studios is a former piano factory in Kentish Town. Following a competition, Southstudio were appointed to convert a shell office space to residential use. The brief was to create an inclusive home for a family with three young children plus a nanny. With both parents working long hours for the NHS, the quality of […]

Hampstead House

The Cottage is a new five bedroom family residence of 530 sq.m, in a uniquely secluded woodland site adjacent to Hampstead Heath. The new structure replaces a dilapidated house dating from the 1930’s, which had been occupied by the client’s family since the 1960’s. The design is conceived as a simple, contemporary pavilion, the grain […]

Marbella House

Villa Cubica is a bold concept for a large family villa on a steeply sloping site in La Zagaleta, which is recreational parkland, punctuated with villas. Our concept is to marry the best of contemporary living with the traditions of Courtyard Haciendas and Andalusian White Hill Towns. The villa is conceived as a series of […]

Geoffrey Road

Southstudio completely refurbished and re-imagined what was a dark series of spaces in this London house to create a light, modern home.The house was extended so that the kitchen/dining area would work in harmony with the redesigned garden. The introduction of large windows allows natural daylight into the new kitchen as well as providing views […]

Countess Road

This project required the conversion of two self-contained flats within a Victorian terrace house to create a family home. The strategy has been to completely open up the ground floor to create a large open-plan space, with a sitting room flowing into the kitchen and out into the garden: a family space, where the children […]

Suffolk House

The design is for a detached live-work house in a woodland setting. The client is a designer seeking an escape from a hectic metropolitan lifestyle, a contemplative space where a focus on family and nature can have precedence. The building arrangement focuses around a central core, with accommodation either side. On the ground floor is […]