Mayford Road

This house extension and refurbishment transforms a three-storey end of terrace property in Clapham. The brief was to create open-plan spaces with an improved relationship to the garden, also a kitchen and dining area that could be enjoyed as a social space. The original kitchen was dark, and the dining room had no direct access to the garden.

Works included the demolition of a poor quality conservatory and original rear extension at ground floor level, which allowed the addition of a two-storey rear extension. This provides a new en-suite for the master bedroom on the first floor, and the full reconfiguration of the ground floor. The kitchen is now open to the dining room, and new sliding doors create a generous connection with the front reception, which can be closed off when needed.

Wide, slimline glass doors provide uninterrupted views to the exterior, and bring an abundance of natural light to the interior. The interiors were the result of a successful collaboration with Interior Designer Frauke McNamara. The colour selection is chosen to soften the natural light, creating subtle depth and warmth, which is complemented by the new parquet floor throughout the space.

 

Client: Private

Architect: Southstudio

Interior designer: Frauke McNamara

Contractor: 4 Your House

Photographer: Chris Snook

Status: Completed 2020