Warner Road

The project proposes the exciting opportunity of spatially unifying the existing deep plan of this Edwardian terraced house. The existing first floor is also fully refurbished plus a new roof extension to create a fully modernized family home.

The main aims of the design were to bring daylight into the heart of the house at both ground and first floor levels, as well as maximizing connectivity to the South West facing external private areas.

Two thirds of the ground floor plan is now interconnected into a flowing space from the toplit kitchen/dining area. There is also side access, through an original bay windowed sitting area which leads to new family garden space. The new oak flooring fixed throughout the whole space further integrates the composition. The garden room has a cantilevered roof over, which allows the glazed walls to slide away from the corner. This opens up two sides of the space directly onto a porcelain tiled patio and landscaped garden.

The new roof extension creates a bedroom and ensuite with direct access onto a new large terrace with views toward Alexandra Palace. A large walk-on rooflight provides daylight into the first floor stair landing below.

The new terracotta patinated zinc cladding on both roof extension and new garden room echo the clay roof tiles and red brick trim on the existing facades, commonly found in the local area.

 

Client: Private

Architect: Southstudio

Team:

  • Structural Engineer:¬†Chapero Marsh Construction Consultants


Contractor: 
Wojciech Dominik Ltd.

Photographer: Photos taken by the client

Status: Completed 2022